ХТО В

ХТО В "СІМПСОНАХ" НАЙБАЛАКУЧІШИЙ

"Сімпсони" - це найдовший мультсеріал в історії американського телебачення.
Він налічує вже 28 сезонів. Секрет довговічності шоу полягає, насамперед, у тому,
що воно анімоване. Для мультика легше розширятися до сотен персонажів, оскільки
вони не старіють та не переходять до інших проектів. Мешканці Спрінгфілду майже
не змінюються за стільки років. Отож представляємо вам цікаві дослідження Сімпсонів:
від аналізу діалогів до рейтингів шоу. Персонажі Сімпсонів, які сказали найбільше слів
за всю історію шоу. Безумовно, першу четвірку замикає сімейка Сімпсонів.

Та заради цікавості, поки що не гортайте вниз і спробуйте назвати наступні п’ять персонажів перед тим, як дивитись на графік.

ПЕРСОНАЖІ

Звичайно, Гомер опинився на першому місці: він, безперечно, головний герой Сімпсонів. Гомер промовив 21 % з 1,3 мільйона слів у всьому шоу за 26 сезонів. Мардж, Барт та Ліса, у свою чергу, всього наговорили на 26 %. Отже, сім'я Сімпсонів разом вимовила 47 % тексту.
Якщо ж не враховувати Гомера, Мардж, Барта та Лісу і сфокусуватися на 50 другорядних персонажах, результат стає не таким передбачуваним.

ХТО В "СІМПСОНАХ" НАЙБАЛАКУЧІШИЙ


ДРУГОРЯДНІ ПЕРСОНАЖІ

Містер Бернс має найбільшу частку слів серед другорядних персонажів, далі йдуть Мо, Директор Скіннер, Нед Фландерс та Красті. Вони й закривають першу п'ятірку.



СТАТЕВА НЕРІВНІСТЬ У СІМПСОНАХ

Колір плашки на графіках вказує на стать персонажів: блакитний - чоловіки, червоний - жінки. Помітно, що жіночих персонажів явно менше. Серед другорядних, наприклад, червоний колір з`являється аж 15-им у списку. І взагалі із 50 другорядних персонажів лише 5 – жінки. На всіх жіночих персонажів у Сімпсонах, разом із Мардж та Лісою, припадає 25% слів. Якщо головних героїв не враховувати у статистику, слова, сказані жінками, будуть займати лише 10 % від діалогів другорядних персонажів. До речі, цікавий факт: 9 із 10 сценаристів мультсеріалу – чоловіки.

ПОГЛЯД НА СПРІНГФІЛД (ЛОКАЦІЇ)

Де жителі Спрінгфілду проводять більше часу - вдома, в школі, на роботі чи в місцевому барі?



СПІВВІДНОШЕННЯ РЕПЛІК БАРТ-ГОМЕР

Перші три сезони мультсеріал фокусувався на Бартові, і лише потім зіркою шоу став Гомер. Цей факт відомий багатьом, однак він не зовсім відповідає дійсності.

БАРТ

У Барта за перший сезон була найбільша частка діалогів в порівнянні з іншими сезонами, але навіть її не можна порівнювати з часткою Гомера - він завжди був найбільш говірким персонажем мультсеріалу.



ЗНИЖЕННЯ РЕЙТИНГУ СІМПСОНІВ НА ТБ

Кількість глядачів мультсеріалу збільшувалась до 2000 року. А після виходу 11-12 сезону спостерігається тенденція до зниження рейтингу шоу. У початкових сезонах кожен епізод набирав близько 20 мільйонів переглядів. А вже після десятого сезони набирали приблизно 5 мільйонів глядачів на епізод, що на 80% відсотків менше, ніж на початку шоу. ТБ рейтинги зменшились всюди, не лише в Сімпсонах. Хоча рейтинги Сімпсонів зараз доволі сумні, рейтинги серіалів на ТБ зменшуються щорічно вже протягом 60 років.

ШИРОКОВЖИВАНІ ТА РІДКОВЖИВАНІ СЛОВА І ФРАЗИ У "СІМПСОНАХ"

Наприклад, у мультсеріалі слово "стоматологія" з'являється 19 разів лише в одній із серій.
Окрім "стоматології" є такі слова як "монорейка", "квіджибо", "я не робив цього", "доктор Зевс" та інші. Повний список цих фраз ви можете побачити ТУТ.


Код програмного забезпечення, яким робили досліди, лежить у відкритому доступі на GitHub. Насолоджуйтеся, там цікаво!

А ось, власне, і оригінал статті автора - тицяти сюди!




Доу!
Щоб залишати коментарі вам треба зареєструватися на сайті.